Het Forzalekkers komt eraan

Dit weekeinde startte het zomerseizoen van de Forza met onze gekende klassieker de Drie Eycken. Ook meteen het eerste vrije parcours waarin Alberto Contador zijn goede benen toonde en de overwinning behaalde voor Remco Jacobsen en Franko Ballerini. Na een schitterende winter met veel aanwezigheden en met een uitstekende sfeer nog eens het moment om via dit kanaal enkele interessante mededelingen te doen.

  • Vanaf 1 April starten alle ritten om 8U30, dus ook de lange ritten
  • Voor de Scheldeprijs dient iedereen zelf in te schrijven en ter plaatse wordt er stipt om 8U30 vertrokken
  • De eersten dienen steeds de weg goed aan te geven en obstakels goed aan te duiden
  • Iedereen dient bij elke kopbeurt de 3 Kilometer stipt te respecteren
  • Forzas dienen mee volledig in de ketting mee te draaien, wie geen kop wil doen pakt de tweede plaats rechts
  • De snelheid van 32 KM/U dient steeds gerespecteerd te worden
  • De eerste kilometer wordt er aan een tempo van maximum 25 KM/U begonnen
  • Wie regelmatig de regels niet respecteert zal steeds 20 kilometers worden afgetrokken
  • Wie voor welke reden dan ook onderweg afslaat zonder bestuur te verwittigen zal geen punten die rit krijgen
  • Op donderdag 4/04 starten de donderdagritten om 18U30 op dezelfde wijze als vorig jaar

Na het superleuke weekeinde vorig jaar in Watou hebben we dit jaar volgens hetzelfde concept een topweekeinde naar Sluis in elkaar gestoken. We starten het weekeinde vrijdagavond 30 Augustus en komen tegen 19u in Sluis aan om daarna samen een lekkere Pizza te eten. Zaterdag doen we een Zeelandrit van om en bij de 130 Kilometer ( we maken gebruik van een overzetboot) om daarna ons te laten verwennen door de kunsten van onze Chef Privado op de Barbecue. In de avond laat Franco Ballerini weer zijn beste wijnen proeven en zorgt de norse Roemeen voor een unieke kwis met mooie prijzen. Zondag rijden we na het ontbijt nog een uniek Zeeritje van 100 Kilometer om in de avond terug te keren met de wagens.

Deelnemers: Ballerini, Chef Liena, Antonov, Iceman, Lindsdey Ballerina, Marijke, Ray Van Mechelen, Het Beest, The Fox, Quintana, De Master, Sir Walter from the South of Wales, Machoman, Robo Jacobsen, Patje Engine Power, Herminator, Armando Ugrumov, Phil, De Adelaar van Albir, De witte Dame, Bomberin, Boonen, Alberto Contador, Johan den Tristan

 

Heel wat lekkers op het programma, en ook in de komende maanden heel wat mooie ritjes. Met onze fantastische groep Forzas gaan we een prachtig 2019 tegemoet.

De telgen van Puigdemont uitgebreid met de wonderlijke Alec

U kent hem ongetwijfeld wel onze vriend Peter Puigdemont uit de Spildoren , getogen in het huis van de eeuwig vinnige Marijke Peeters. Deze sympathieke opposant is er ondertussen in geslaagd een hele stamboom uit te bouwen. En nu moeten we toegeven de nieuwste telg van het geslacht Puigdemont oogt het beste wat er ooit geproduceerd is ten huize Marijke. Het kan ook moeilijk anders want met Kris Broeckie als Papa en de immer mooie Marie als Mama kon het alleen maar geslaagd zijn. Alec Boeckmans is sinds 28/01 de nieuwe vedette van deze prachtige familie. Onze supersympathieke Broeckie en Marie krijgen dan ook van de Forza familie een hele welgemeende en dikke proficiat. Onderstaand kan u de schoonheid van het nieuwe gezinnetje bewonderen.

2019 belooft prachtig te worden

Met 42 Ambassadors en 18 Espoirs hebben we een sterk en compleet team bij de start van het nieuwe jaar. De uitdaging om meer kilometers te doen dan vorig jaar is bijzonder groot. Ook het bijna onbreekbare record van de Adelaar zal moeilijk te evenaren zijn. Dit jaar hebben we de lat voor de unieke Ambassadorstitel die toegang geeft tot de prachtige en unieke kledij op 4.500 Km gebracht. Ik hoor mijn Vice Ceo al roepen ” wa is em na wer aan t doen”. Maar geen paniek dames en heren, we krijgen zowaar 2X de Ballerini Classic op het programma, een uniek ritje in Luxemburg, de nieuwe paraderit naar Houwaert en 2X de Oesterdam. Daarnaast krijgen de Forzas de kans om ook kilometers te malen in Sluis bij ons weekeinde. Noteer alvast de ritten op jullie programma. De andere ritten blijven natuurlijk ook gewoon doorgaan en we hopen dat Ludo Stoufss en Tanny Boem Boem nog heel wat lekkers toveren op de weg naast onze klassiekers zoals de Drie Eycken en Rucphen. Buiten die nu al op de kalender staan rijden we alvast de gewone ritten. Bij gelegenheid, op invitatie,en mits toestemming van Ray Van Mechelen zullen de Ambassadors in de 69 na een ritje worden geinviteerd voor een natje en een droogje.

Adelaar van Albir is de Golden Forza 2018

Het was een fantastisch jaar voor de Forza in 2018 met een ongezien record aan forzakilometers. Onze beweging groeit nog steeds jaarlijks als een turbo. Aan alle Ambassadors alvast een zeer dikke proficiat. De top 3 dit jaar was van een ongeziene kwaliteit met onze Golden Adelaar, Silver Contador en Bronzen Ice. Ze hebben er alvast in weer en wind voor gestreden op een zeer sportieve wijze. De top 10 wordt alvast uitgenodigd voor een unieke Incentive in de 69.( persoonlijke invitaties volgen nog) We streven ook dit jaar naar het behoud van de bestaande groep. Wie wil blijven meerijden moet voor het einde van de maand januari 60 Eur storten op onze rekening Forza Fortuna BE 06 3631 5516 9122. Iedereen dient ook in orde te zijn met zijn verzekering. Wie niet in orde is moeten we onverbiddelijk schrappen. Dit jaar staan er heel wat toffe ritten op het programma waar we later nog toelichting over zullen geven. Onze bestuursleden Liena Orangina, Ray, Fox, Master, Antonov, Ice en Ballerini zullen blijven toekijken op de snelheid en zullen niet nalaten bepaalde zondaars een puntenstraf te geven. We gaan er echter vanuit dat iedereen zich aan de snelheid zal houden. Ambassadors kunnen kledij bevragen via één weg : info@forzafortuna.be. Wie korte broeken heeft met serieuze witte vlekken dienen deze zo snel mogelijk bij Antonov in te leveren aan de poorten van de 69 in Schilde.

Fox day was opnieuw Forza Forever day

Toen ik de weledele Ray Van Mechelen een keer of vier van zijn tweewieler zag vallen bij het doorgaan uit het Boshuisje had ik het begrepen, deze derde Fox Forza day was weeral een superevent. Nochtans had ik me voorgenomen me weer niet te laten vangen en deze keer op tijd en volledig nuchter naar huis te fietsen. Maar de verleiding van de Lotelingetjes overgoten met een overheerlijke stoofvlees frites van Chef Donald sleepte me mee in een geweldige middag. Bovenal was het opnieuw duidelijk dat we een geweldige groep hebben met een uitzonderlijke sfeer. Persoonlijk investeer ik tijd en geld in deze Forzas maar deze groep is het dubbel en dik waard. Daarom mijn dank aan alle aanwezigen voor de unieke van sfeer bulkende middag.Fox ( de organisator), Chef Little Fox, De Adelaar, Contador ( Zilveren Flandrien 2018), Frans Lawijd, Hot Marijke ( Vrouw 2018), Iceman, Antonov, Keno Jacobsen ( Man 2018); Liena Orangina, Maggie Boem Boem, Tanny Boem Boem, John Degenkolb, Come back kid Phil, Robo Jacobsen ( Flandrien 2018), Bomber, Bomberinnetje, Patje Power, Nibali, Puigdemont, de verbluffende Jules Trabant, Ludo GPS, Ray Van Malines, Sir Walter, Het Beest, Quintana, Tristan Hofman, Butcher, Macho Koen (Chouchou 2018), Frank Bohnen, Little Tristan, Guenther Ugrumov ( Blikken Flandrien 2018) ,Dimitri, Jefke Longo, Blanke Dame, Frans Hout , Jean Francois Guillaume en de enige echte Herminator ( Figuur 2018).

What happens in het Boshuisje stays in het Boshuisje alvast !

TOPJAAR VOOR DE FORZA

Gisteren wederom een prachtig ritje richting Baal Berg met 38 enthousiastelingen.
Voor sfeer en gezelligheid zitten we alvast top bij de Forza.
Een dikke proficiat aan iedereen.
We hebben dit jaar een nooit gezien aantal kilometers samen bijeengefietst en daar kan ik alleen maar blij mee zijn.

Voor enkele punten wil ik jullie aandacht vragen :

– Indien we met een grote groep zijn is het aangewezen dat de eersten de bochten zeer rustig nemen en niet optrekken onmiddellijk na de bocht
– De eersten dienen steeds zeer goed aan te geven als we afslagen
– Als er wachten geroepen wordt moet er rustig gestopt worden en niet langzaam doorgereden worden
– Iedereen mag op zijn tempo het vrije parcours rijden. De tweede groep die gevormd wordt blijft echter steeds bijeen en rijdt 32
– Vanaf 1 oktober vertrekken we om 9U
Stemmen voor man en vrouw van het jaar kan nog tot morgenavond. Vermits het een ongekend spannende strijd is zowel bij de mannen als vrouwen vraag ik iedereen nog zijn stem uit te brengen.

Vanaf 20 oktober start ook het winterseizoen en vanaf dan stoppen de vrije parcoursen.
De huidige stand is :

ROBO 107
CONTADOR 97
KENO 91
BAL 60
POUPOU 56
QUINTANA 27
COBRA 26
BLUE 18
MACHO 16

FORZA HOT NEWS

We zijn uitermate tevreden over de massale aanwezigheid van de Forzas de voorbije maanden. Aan de Adelaar van Albir zal echter weinig te doen zijn als alleenheerser in het Forza klassement. Tot nu miste hij nog maar 3 ritten waarvan 2 door een doktersbezoek.

Enkele belangrijke mededelingen voor de komende maanden ;

Vanaf 1 Oktober starten onze ritten om 9u in plaats van 8u30.

Vanaf 21 oktober wordt er ook op zondag gereden en dan zal er ook een programma voorzien worden voor zij die in het veld willen rijden.

Op Zaterdag 3 November staat er de jaarlijkse topdag op het programma met de Foxie Foxtrot. Ons grote prijsuitreiking in het Boshuisje is nu al legendarisch. 

U kan vanaf nu tot 30 September stemmen op de Man en de Vrouw van het jaar. Mails te zenden aan frankpeeraer@skynet.be. Iedereen mag stemmen maar de stemmen van de Ambassadors wegen dubbel.

Even opfrissen dat de vorige mannen van het jaar Jules Trabant en Sir Walter waren. Bij de dames waren het Maggie Boem Boem en Liena Orangina die de voorbije twee jaar de prachtige titel binnenhaalden.

Ook zal na twee zeges van onze Master opnieuw een figuur van het jaar worden aangewezen en zal ook de Flandrien van het jaar worden gevierd. Op dit ogenblik is het flandrienklassement als volgt ; 1. Robo Jacobsen 92 punten, 2. Contador  en Keno Jacobsen 78 punten ; 4. Poupou 56 punten en 5. Ballerini met 49 punten.

Op vraag van Marijke is de Incentive voor dit jaar een etentje in een sterrenrestaurant met de Top 10 begin 2019. De plaatsjes zullen duur worden om er bij te zijn.

Verder ook nog meegeven dat om op de lijst in 2019 te kunnen blijven staan er minstens 2500 Forza Kilometers moeten gehaald worden in 2018.

 

Je kan onze dagelijkse berichten lezen op Facebook

https://www.facebook.com/forzafortunaprocyclingteam

Vanaf 1 Oktober stoppen de donderdagavondritten en vertrekken we zaterdag en maandag om 9u aan de kerk.

 

 

Het wonder van Schoonderbuken

De voorbije maanden waren heel succesvol voor de Forza met heel wat deelnemers en prachtige ritjes, met ik noem maar Trednuz, Dekkerstrasse, Diest en Nispen als mooie nieuwe uitschieters.
De sfeer is optimaal en de weergoden zitten meer dan mee voor de Forzianen.
Enige opmerking is wel dat na het vrije parcours op iedereen dient gewacht te worden alvorens we binnen rijden. Zeggen van “ er is iemand bij en ze rijden wel binnen “ is niet voldoende. Wachten is de boodschap. Mogen we dan ook anderzijds vragen dat ook niemand te vroeg afslaagt zodat we niet onnodig staan te wachten.
De toppers van vorig jaar krijgen deze week heel wat lekkers voorgeschoteld in het zonnige Albir en de thuisblijvers mogen onder leiding van Ludo GPS Stouffs een paar prachtige ritjes rijden.
Op 9 juli staat er de Ballerini Classic op het programma. We rijden eerst via Blauberg naar Scherpenheuvel om dan via Schoonderbuken en de Houwaart langs de Solweg naar het villapark te rijden. Via prachtige wijngaarden rijden we dan terug om via de omgekeerde Vinkenberg langs Scherpenheuvel terug te rijden. 160 Kilometers en meer dan 800 Hoogtemeters , het belooft een uitdagend ritje te worden al zullen we het tempo zoals steeds onder controle houden.
We rijden die dag dan tweemaal doorheen het schilderachtige Schoonderbuken waar zich enkele jaren geleden een wonderbaarlijke openbaring voltrok.
Velen zulllen het niet meer weten maar toen de Bomber zichzelf eerst bij de Spildoren en later de Forza aandiende was hij niet de man die vandaag voor u staat. Allereerst was hij zo een 15 Kilo zwaarder, zijn haar konden we op zijn minst onverzorgd noemen en zijn baard zou menig fanatieke moslims jaloers hebben gemaakt. Bovendien brabbelde hij een quasi onverstaanbaar taaltje dat we eigenlijk nergens konden thuisbrengen. Ook zijn prestaties op de fiets waren platte kaas en meermaals veinsde hij een platte band of diarree om maar even te kunnen rusten. Op een bepaalde dag echter ging ik mijn favoriet ritje rijden ; Blauberg- Blauberg, op mijn maat ( toen nog) gesneden met vele korte hellingen die je op de volle kracht kon oprijden. Die dag vond ik niemand om mee te gaan en u hoort me al komen behalve die rare man met dat waanzinnig dialectje. Tja dacht ik een rustige training moet ook kunnen. In de wagen naar Blauberg was hij aan het opscheppen ( ale wat ik er van kon verstaan) over zijn relaties met tal van bekende Vlamingen en zelfs mooie dames zoals Goedele Liekens, Ann Lemmens en zowaar Nathalia. Zijn nieuwe bijnaam was dan ook al in mijn brein ontsproten ; de opschepper.
In het ritje vertrekkende vanuit Blauberg bleek onze Bomber toch sterker dan verwacht. Om dan in het terugrijden aan dat vreselijke vals plat van Schoonderbuken te beginnen. En daar gebeurde het wonder. Onze bebaarde vriend zette zich aan kop, de beenharen in de wind en reed het valse plat van Schoonderbuken als een niets ontziende Turbo naar boven . Zelden gezien en ik moet eerlijk zeggen toen we bovenkwamen was mijn pols plat in het wiel rond de 200. Op de top kon ik ternauwernood nog roepen ; rustig ; rustig of hij was nog aan het vliegen.
Vanaf die dag werd die rare man onze Bomber. Hij viel vele kilo’s af , ging naar de kapper ( in Benidorm) en groeide uit tot één van de sterkste Forzas aller tijden.
Het strafste was nog dat de bekende vlamingen één voor één nadien bevestigden dat hij wel degelijk een belangrijke rol speelt in ons televisielandschap.
Zo zie je maar wonderen in Schoonderbuken bestaan dus echt.