Contador is de Flandrien 2019

FLANDRIEN EINDKLASSEMENT 2019 

1 Contador  246
2 Bal 157
3 Robo  119
4 Keno 74
5 Poupou 68
6 Ice 62
7 Blue Grey 45
8 Antonov 35
9 Macho 30
10 Regis 29
11 Cobra 23
12 Joosten 22
13 Tanny 16
14 Ugru 15
15 Ray 14
16 Quintana 11
17 Steels 10
18 Terro 10
19 Benny 8
20 Butcher 7
21 Bomber 6
22 Lindsdey 4
23 Bosch 4
24 Nibali 1

Contador bijt tanden stuk op de adelaar

Forza is klaar voor een mooi winteroffensief

2019 is tot nu een prachtig jaar geweest voor de Forza met zeer veel mooie ritten onder een blauwe hemel en met zeer vele leden die Forza kilometers verslinden bij de vleet. Mag ik dan ook iedereen danken voor deze mooie en welgekomen inzet.

 

 

Tijd dus even voor enkele belangrijke zaken op een rijtje te zetten op de dag dat we een Vlaamse regering hebben.

 1. Vanaf 1 oktober wordt het vertrekuur 9u in de plaats van 8u30
 2. Event Cobras. Op maandag 21 0ktober zijn onze twee grinta renners ; de Cobras jarig. Daarom nodigen zij de maandagforzianen na de rit uit voor een lekker hapje klaargemaakt door La Kristelle Cobra herself. Ballerini zal zorgen voor de accomodatie in de 69 en de drank.
 3. Event Foxie Foxtrot. Het plizantste event van het jaar vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 november in het Boshuisje. Dit jaar kunnen alle leden kiezen voor de figuur van het jaar 2019. De Ambassdors kunnen 3, 2 en 1 punten toekennen aan de voor hen meest opvallende of bijzondere figuur van het jaar. Deze figuur kan zowel een man als een vrouw zijn al sluiten we mogelijke transgenders zeker niet uit. De niet – ambassadors hebben allen 1 stem te geven. ( iedereen dient te stemmen voor 12/10 om geldig te zijn) In het Boshuisje zullen de eerste drie uit handen van den Bal een mooi aandenken krijgen voor hun verkiezing. De Fox zal weer zorgen voor frietjes met stoofvlees en een rondje. Ook de Forza zal een rondje op zich nemen. Om te kunnen deelnemen aan het event vragen we in te schrijven door 10 Eur te storten op rekening Forza BE 06 3631 5516 9122 voor 26/10, anders kan je er niet bij zijn. Ook niet vergeten uw stem te sturen naar frank.peeraer@fortunafg.com
 4. Wie graag een Forza helm wil, kan deze verkrijgen via storting van 100 Eur op rekening Forza BE 06 3631 5516 9122. Kask Mojito X, zwart met oranje. Maat in de mededeling zetten.
 5.  Ondertussen zijn we quasi rond met bestelling petjes, kousen en drinkebussen en bekijken we de mogelijke aanschaf van kwaliteitsvolle professionele regenvestjes. Langs deze weg wil ik alle ambassadors er nog eens op wijzen dat ze steeds volledig ! in Forza tenue moeten rijden. Respect graag voor alle inspanningen op dit vlak.
 6. Voor 2020 vragen we al om zondag 19 Januari in namiddag en avond vrij te houden voor de speciale prijsuitreiking die zal georganiseerd worden in de 69. Ook het weekeinde is vastgelegd. Meer info volgt nog, volg alvast het programma van de Forza via de website.

 

The Big Bang

Roman aan het trainen

De zomer is volop in het land en dit voelen we. We zijn zowel in de ban van de zon als van de verschrikkelijke processierups. Maar de Forzas zijn echte flandriens en zaterdag gaan we voor een grote challenge, met name de Ballerini Classic, een tocht uitgestippeld door Ballerini zelf met meer dan 800 hoogtemeters en ruim 200 kilometer lang. Een unieke rit door onze regio alvast.

We vertrekken om 7U30 !!! aan de 69 !!!! alwaar je uw zakjes en andere gerief kan afgeven aan onze volgwagen bestuurd door PHIL.

Water, suikerwafels, bananen zullen ter beschikking zijn van de moedige Forzas in de volgwagen.

We rijden met een absoluut maximum van 30 Km/u richting Blauberg waar we vanaf dan heel wat mooie hellinkjes op ons programma krijgen.
Nieuwstraat *
Pelgrimberg *
Keiberg ***
Oude Tiensebaan ***
Slangenberg ***
Nieuweberg **
Houwaert *****
Chartreuze *****
Meesberg ****
Beatrijsberg *****
Hondsheuvel ***
Klarenbos ****
Roeselberg ****
Blareberg ****
Schoonderbuken ****
Eggersberg *
Prinsenbos **
Scherpenheuvel ***
Den Berg ***
Nieuwstraat *
Kipdorp **
Drie Eycken **
Kapittelberg *
Wolfsdonkberg***

Daarna rijden we vanuit Blauberg omgedraaid de Drie Eycken om dan in Grobbendonk het kanaal op te rijden.
De bedoeling is om een tempo te rijden dat rustiger is dan normaal zodat iedereen kan uitrijden. Om de snelle mannen onderweg stil te houden is er nog een vrij parcours, voor wie wil, over de bruggen. Dubbele punten zijn te verdienen voor het vrije parcours.

De rit wordt beëindigd bij den Inslag alwaar Fortuna Financial Group de Forzas een heerlijke spaghetti en twee stevige consumpties aanbiedt. Tot zaterdag alvast.

 

Tijd voor het grote werk ; de enige echte Ballerini Classic

DE GROTE DAG KOMT NADERBIJ

 

 

“Wa is em na wer ammel ont doeng”

 

 

 

 

 

Maandag 20 Mei vertrekken we om 8u aan de kerk van Schilde voor een tochtje van 200 kilometer. We rijden met een absoluut maximum van 30 Km/u richting Blauberg waar we vanaf dan heel wat mooie hellinkjes op ons programma krijgen.

 1. Nieuwstraat *
 2. Pelgrimberg *
 3. Keiberg ***
 4. Oude Tiensebaan ***
 5. Slangenberg ***
 6. Nieuweberg **
 7. Houwaert *****
 8. Chartreuze *****
 9. Meesberg ****
 10. Beatrijsberg *****
 11. Hondsheuvel ***
 12. Klarenbos ****
 13. Roeselberg ****
 14. Blareberg ****
 15. Schoonderbuken ****
 16. Eggersberg *
 17. Prinsenbos **
 18. Scherpenheuvel ***
 19. Den Berg ***
 20. Nieuwstraat *
 21. Kipdorp **
 22. Drie Eycken **
 23. Kapittelberg *
 24. Wolfsdonkberg***

We rijden vanuit Blauberg omgedraaid de Drie Eycken om dan in Grobbendonk het kanaal op te rijden.

De bedoeling is om een tempo te rijden dat rustiger is dan normaal zodat iedereen kan uitrijden. Er is een Forza wagen die volgt en waar water, suikerwafels en bananen zullen ter beschikking zijn voor de brave Forzas. Persoonlijke bevoorrading kan afgeven worden aan onze Patrick Lefevre. Om de snelle mannen onderweg stil te houden is er nog een vrij parcours, voor wie wil, over de bruggen. Dubbele punten zijn te verdienen voor het vrije parcours. Daarna rijden we in groep naar het eindpunt, de 69, waar versnaperingen en drank de hongerigen zullen spijzen en dorstigen zullen laven.

Noot : de 200 Punten zijn exclusief voor de fietsers van de kerk tot de 69 en voor Patrick Lefevre. De Forzas die koersen op zondag zullen dus moeten meerijden om punten te behalen.

 

 

Ludo Stouffs zorgt voor heel wat lekkers

De beste transfert die de Forza realiseerde de laatste jaren is ongetwijfeld deze van Ludo GPS. Waar we ook rijden, welke richting dan ook, het speelt geen rol voor onze rijdende Garmin. De mooiste wegen , de meest vergeten dorpjes overal voelt onze Ludo Stouffs zich thuis. Sinds hij er is heeft de Forza steeds een topprogramma voor zijn leden. Voor eerstvolgende maandag 29/04 heeft hij het prachtige ritje rondom Diest uitgedoktert. Let op ! vertrek om 8u aan de kerk. Voor de kilometervreters zijn er 150 kilometers te verdienen. Ook nog een speciale dag wordt donderdag 9 Mei omdat we dan op initiatief van Noenkel Walker een select groepje van Casino’s over de vloer krijgen. Om 14u vertrekken we aan de 69 voor een ritje richting Drie Eycken met nog wat hellinkjes extra. Iedereen welkom om mee te rijden , al is er ook s’avonds nog het gewone Forza ritje. Voor beide ritjes krijg je 55 Km op je conto weliswaar niet cumulatief.

Het Forzalekkers komt eraan

Dit weekeinde startte het zomerseizoen van de Forza met onze gekende klassieker de Drie Eycken. Ook meteen het eerste vrije parcours waarin Alberto Contador zijn goede benen toonde en de overwinning behaalde voor Remco Jacobsen en Franko Ballerini. Na een schitterende winter met veel aanwezigheden en met een uitstekende sfeer nog eens het moment om via dit kanaal enkele interessante mededelingen te doen.

 • Vanaf 1 April starten alle ritten om 8U30, dus ook de lange ritten
 • Voor de Scheldeprijs dient iedereen zelf in te schrijven en ter plaatse wordt er stipt om 8U30 vertrokken
 • De eersten dienen steeds de weg goed aan te geven en obstakels goed aan te duiden
 • Iedereen dient bij elke kopbeurt de 3 Kilometer stipt te respecteren
 • Forzas dienen mee volledig in de ketting mee te draaien, wie geen kop wil doen pakt de tweede plaats rechts
 • De snelheid van 32 KM/U dient steeds gerespecteerd te worden
 • De eerste kilometer wordt er aan een tempo van maximum 25 KM/U begonnen
 • Wie regelmatig de regels niet respecteert zal steeds 20 kilometers worden afgetrokken
 • Wie voor welke reden dan ook onderweg afslaat zonder bestuur te verwittigen zal geen punten die rit krijgen
 • Op donderdag 4/04 starten de donderdagritten om 18U30 op dezelfde wijze als vorig jaar

Na het superleuke weekeinde vorig jaar in Watou hebben we dit jaar volgens hetzelfde concept een topweekeinde naar Sluis in elkaar gestoken. We starten het weekeinde vrijdagavond 30 Augustus en komen tegen 19u in Sluis aan om daarna samen een lekkere Pizza te eten. Zaterdag doen we een Zeelandrit van om en bij de 130 Kilometer ( we maken gebruik van een overzetboot) om daarna ons te laten verwennen door de kunsten van onze Chef Privado op de Barbecue. In de avond laat Franco Ballerini weer zijn beste wijnen proeven en zorgt de norse Roemeen voor een unieke kwis met mooie prijzen. Zondag rijden we na het ontbijt nog een uniek Zeeritje van 100 Kilometer om in de avond terug te keren met de wagens.

Deelnemers: Ballerini, Chef Liena, Antonov, Iceman, Lindsdey Ballerina, Marijke, Ray Van Mechelen, Het Beest, The Fox, Quintana, De Master, Sir Walter from the South of Wales, Machoman, Robo Jacobsen, Patje Engine Power, Herminator, Armando Ugrumov, Phil, De Adelaar van Albir, De witte Dame, Bomberin, Boonen, Alberto Contador, Johan den Tristan

 

Heel wat lekkers op het programma, en ook in de komende maanden heel wat mooie ritjes. Met onze fantastische groep Forzas gaan we een prachtig 2019 tegemoet.

De telgen van Puigdemont uitgebreid met de wonderlijke Alec

U kent hem ongetwijfeld wel onze vriend Peter Puigdemont uit de Spildoren , getogen in het huis van de eeuwig vinnige Marijke Peeters. Deze sympathieke opposant is er ondertussen in geslaagd een hele stamboom uit te bouwen. En nu moeten we toegeven de nieuwste telg van het geslacht Puigdemont oogt het beste wat er ooit geproduceerd is ten huize Marijke. Het kan ook moeilijk anders want met Kris Broeckie als Papa en de immer mooie Marie als Mama kon het alleen maar geslaagd zijn. Alec Boeckmans is sinds 28/01 de nieuwe vedette van deze prachtige familie. Onze supersympathieke Broeckie en Marie krijgen dan ook van de Forza familie een hele welgemeende en dikke proficiat. Onderstaand kan u de schoonheid van het nieuwe gezinnetje bewonderen.

2019 belooft prachtig te worden

Met 42 Ambassadors en 18 Espoirs hebben we een sterk en compleet team bij de start van het nieuwe jaar. De uitdaging om meer kilometers te doen dan vorig jaar is bijzonder groot. Ook het bijna onbreekbare record van de Adelaar zal moeilijk te evenaren zijn. Dit jaar hebben we de lat voor de unieke Ambassadorstitel die toegang geeft tot de prachtige en unieke kledij op 4.500 Km gebracht. Ik hoor mijn Vice Ceo al roepen ” wa is em na wer aan t doen”. Maar geen paniek dames en heren, we krijgen zowaar 2X de Ballerini Classic op het programma, een uniek ritje in Luxemburg, de nieuwe paraderit naar Houwaert en 2X de Oesterdam. Daarnaast krijgen de Forzas de kans om ook kilometers te malen in Sluis bij ons weekeinde. Noteer alvast de ritten op jullie programma. De andere ritten blijven natuurlijk ook gewoon doorgaan en we hopen dat Ludo Stoufss en Tanny Boem Boem nog heel wat lekkers toveren op de weg naast onze klassiekers zoals de Drie Eycken en Rucphen. Buiten die nu al op de kalender staan rijden we alvast de gewone ritten. Bij gelegenheid, op invitatie,en mits toestemming van Ray Van Mechelen zullen de Ambassadors in de 69 na een ritje worden geinviteerd voor een natje en een droogje.

Adelaar van Albir is de Golden Forza 2018

Het was een fantastisch jaar voor de Forza in 2018 met een ongezien record aan forzakilometers. Onze beweging groeit nog steeds jaarlijks als een turbo. Aan alle Ambassadors alvast een zeer dikke proficiat. De top 3 dit jaar was van een ongeziene kwaliteit met onze Golden Adelaar, Silver Contador en Bronzen Ice. Ze hebben er alvast in weer en wind voor gestreden op een zeer sportieve wijze. De top 10 wordt alvast uitgenodigd voor een unieke Incentive in de 69.( persoonlijke invitaties volgen nog) We streven ook dit jaar naar het behoud van de bestaande groep. Wie wil blijven meerijden moet voor het einde van de maand januari 60 Eur storten op onze rekening Forza Fortuna BE 06 3631 5516 9122. Iedereen dient ook in orde te zijn met zijn verzekering. Wie niet in orde is moeten we onverbiddelijk schrappen. Dit jaar staan er heel wat toffe ritten op het programma waar we later nog toelichting over zullen geven. Onze bestuursleden Liena Orangina, Ray, Fox, Master, Antonov, Ice en Ballerini zullen blijven toekijken op de snelheid en zullen niet nalaten bepaalde zondaars een puntenstraf te geven. We gaan er echter vanuit dat iedereen zich aan de snelheid zal houden. Ambassadors kunnen kledij bevragen via één weg : info@forzafortuna.be. Wie korte broeken heeft met serieuze witte vlekken dienen deze zo snel mogelijk bij Antonov in te leveren aan de poorten van de 69 in Schilde.